מדור · ליטיגציה ובתי משפט← כל המאמרים

ליטיגציה ובתי משפט

הגשת תביעת פינוי מדירה נגד שוכרים גם במהלך מגפת הקורונה

בעל דירה רשאי להגיש תביעת פינוי כנגד שוכרים גם בתקופת מגפת הקורונה, גם כאשר מדובר באם חד הורית. ההפרה צריכה להיות קודמת לפרוץ המגפה. בפועל, הוגשה תביעת פינוי בתאריך 25/3/20 נגד שוכרת שחדלה לשלם דמי שכירות, כאשר המשכיר עצמו אדם מבוגר וחולה המתקיים מדמי השכירות. מערכת בתי המשפט פועלת במתכונת מצומצמת אך מאפשרת קידום תביעות.

אלון לב, עו״ד
הגשת תביעת פינוי מדירה נגד שוכרים גם במהלך מגפת הקורונה

תשובה מהירה

תשובה מהירה

בעל דירה רשאי להגיש תביעת פינוי כנגד שוכרים גם בתקופת מגפת הקורונה, גם כאשר מדובר באם חד הורית. ההפרה צריכה להיות קודמת לפרוץ המגפה. בפועל, הוגשה תביעת פינוי בתאריך 25/3/20 נגד שוכרת שחדלה לשלם דמי שכירות, כאשר המשכיר עצמו אדם מבוגר וחולה המתקיים מדמי השכירות. מערכת בתי המשפט פועלת במתכונת מצומצמת אך מאפשרת קידום תביעות.

הגשת תביעת פינוי מדירה כנגד שוכרים אפשרית גם במהלך מגפת הקורונה, ובוצעה בפועל בתאריך 25/3/20. המקרה שתואר עוסק בשוכרת שהפסיקה לשלם דמי שכירות עוד לפני פרוץ המגפה, כאשר בעל הדירה הוא אדם מבוגר, משותק וחולה בפוליו המתקיים מדמי השכירות בלבד. על אף שמערכת בתי המשפט פועלת במתכונת מצומצמת, ניתן להגיש תביעות פינוי, להמציא כתבי תביעה לשוכרים ולקדם הליכים. המגפה אינה מהווה 'מילת קסם' המאפשרת לשוכרים להפר חוזי שכירות, ובעלי נכסים הסובלים מהפרות יכולים לפנות לייעוץ משפטי.

היום (25/3/20) הגשנו לבית המשפט, תביעת פינוי מדירה, כנגד אם חד הורית. 'מעשה אכזרי' בימים שכאלו, לא? אז זהו שלא!

במקרה זה, מדובר על שוכרת שהפסיקה לשלם את דמי השכירות, עוד לפני פרוץ מגפת הקורונה. בנוסף, משכיר הדירה הינו בעצמו אדם מבוגר, משותק וחולה בפוליו ומתקיים מדמי השכירות.

לכן, לא היתה לי שום בעיה מוסרית להגיש את התביעה 'ולזרוק' את השוכרת מהדירה, גם בימים אלו.

למרבה הצער, שוכרים רבים מנסים לנצל בציניות את מגפת הקורונה ואת 'חולשת' מערכת המשפט, בידיעה שבאנרכיה השוררת כיום, איש לא יבוא עימם חשבון על מעשיהם.

בימים האחרונים, פנו למשרדנו לקוחות רבים, והתלוננו על שוכרים שלהם, שהפסיקו לשלם דמי שכירות או נטשו באופן חד צדדי נכסים מושכרים וביקשו מאיתנו לטפל בעניין. מדובר על 'מכת מדינה'.

חשוב לדעת, כי מערכת בתי המשפט עובדת במתכונת מצומצמת. אפשר להגיש תביעות פינוי ותביעות כספיות אחרות, אפשר להמציא את כתבי התביעה לשוכרים, ואפשר לקדם הליכים אחרים כנגדם.

מגפת הקורונה אינה 'מילת קסם' שמאפשרת לשוכרים להפר ברגל גסה הסכמי שכירות, וחשוב להבין שגם מן העבר השני, נמצאים משכירי נכסים, המתקיימים מדמי השכירות, משלמים משכנתא עבור הנכס ואפילו שוכרים נכסים בעצמם.

לכן, בכל מקרה של הפרת הסכם שכירות, מומלץ לפנות מיידית להתייעצות עם משרדנו, הפועל וערוך לתת מענה מיידי ללקוחות, גם בימים אלו.

אנחנו לרשותכם.

מתוך תחום העיסוק: ליטיגציה ובתי משפט

המידע במאמר זה הוא כללי ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לבדיקה פרטנית של נסיבות המקרה.

בקצרה

נקודות שחשוב לקחת מהמאמר

ניתן להגיש תביעת פינוי מדירה כנגד שוכרים גם במהלך מגפת הקורונה, והדבר אף בוצע בפועל בתאריך 25/3/20.

ההפרה (אי תשלום דמי שכירות או נטישה חד צדדית) חייבת להיות קודמת לפרוץ המגפה כדי שלא תישמע טענת 'אכזריות'.

מערכת בתי המשפט פועלת במתכונת מצומצמת, אך מאפשרת הגשת תביעות פינוי, תביעות כספיות, המצאת כתבי תביעה וקידום הליכים.

מגפת הקורונה אינה 'מילת קסם' המאפשרת לשוכרים להפר הסכמי שכירות, ולא מהווה חסינות מפני תביעה.

רבים מהמשכירים מתקיימים מדמי השכירות, משלמים משכנתא עבור הנכס או שוכרים נכסים בעצמם, ולכן הפרת חוזה פוגעת בהם ישירות.

אלון לב, עו״ד
אלון לב, עו״ד

על הכותב

אלון לב, עו״ד

מייסד המשרד, חבר לשכת עורכי הדין מאז 1999 ונוטריון מאז 2011. תחומי העיסוק: ליטיגציה אזרחית-מסחרית, מקרקעין, חוזים ובוררות - לצד שירותי נוטריון.

מתוך ניסיון של למעלה משני עשורים, אלון מצמיד את העבודה המשפטית למה שחשוב ללקוח בפועל, ומסביר מראש ובכנות את התמונה ואת הצעדים האפשריים.

לפרופיל המלא ולתחומי העיסוק ←

שאלות נפוצות

שאלות ותשובות

מידע כללי לקריאה מיידית, ולא ייעוץ משפטי קונקרטי. אם השאלה שלכם לא כאן - פשוט כתבו לנו.

האם ניתן להגיש תביעת פינוי נגד שוכרים בתקופת מגפת הקורונה?

כן. מערכת בתי המשפט פועלת במתכונת מצומצמת אך מאפשרת הגשת תביעות פינוי ותביעות כספיות, המצאת כתבי תביעה לשוכרים וקידום הליכים נוספים. מגפת הקורונה אינה חוסמת את הדרך לנקיטת הליכים משפטיים. לבירור פרטי המקרה, ניתן לפנות למשרד עורכי הדין.

האם מגפת הקורונה יכולה לשמש תירוץ להפרת הסכם שכירות?

מגפת הקורונה אינה 'מילת קסם' המאפשרת לשוכרים להפר ברגל גסה הסכמי שכירות. גם בתקופה זו, הפרת הסכם שכירות עלולה להיות עילה לתביעה משפטית כנגד השוכר. ליווי מקצועי בתחום עיסוק זה יכול לסייע בהערכת המצב המשפטי.

כיצד פועלת מערכת בתי המשפט בתקופת הקורונה?

מערכת בתי המשפט פועלת במתכונת מצומצמת, אך ניתן להגיש תביעות פינוי ותביעות כספיות אחרות. כמו כן, ניתן להמציא את כתבי התביעה לשוכרים ולקדם הליכים משפטיים נוספים. לפרטים עדכניים אודות אופן הפעילות, ניתן לפנות למשרד.

מה ניתן לעשות כששוכר מפסיק לשלם שכירות או נוטש את הנכס?

קיימת תופעה של שוכרים המנצלים את התקופה להפסקת תשלום או נטישה חד-צדדית של נכסים, המכונה 'מכת מדינה'. במקרים אלו, ניתן להגיש תביעת פינוי ותביעות כספיות כנגד השוכרים. מומלץ לפנות בהקדם לייעוץ משפטי לבחינת האפשרויות העומדות על הפרק.

מדוע חשוב לשמור על זכויות המשכיר גם בתקופת הקורונה?

גם מן הצד השני של ההסכם נמצאים משכירי נכסים המתקיימים מדמי השכירות, משלמים משכנתא ולעיתים אף שוכרים נכסים בעצמם. לפיכך, הפרת הסכם שכירות עלולה לפגוע פגיעה קשה במשכיר. בכל מקרה של הפרה, מומלץ לפנות בהקדם למשרד הפועל בתחום עיסוק זה.

לייעוץ ראשוני מיידי ללא התחייבות