"אחרי החגים" כבר כאן אבל הלקוח עדיין לא משלם? קבל 5 טיפים להתמודדות עם סרבני תשלום
השנה, תקופת החגים היתה ארוכה במיוחד וחלה בסמוך לחופשת קיץ ארוכה. מלבד הדיאטה המסורתית של אחרי החגים של כל עם ישראל ואשתו, מיעוט ימי העבודה גרם לפגיעה קשה בתזרים המזומנים של עסקים רבים.
עסק שתזרים המזומנים שלו נפגע, אינו יכול לשלם את חובותיו לספקיו, אפילו אם הבטיח לשלם להם "אחרי החגים".
אז מה עושים במקרה, בו לקוח שחייב לך כסף, הבטיח לשלם "אחרי החגים" אבל עדיין לא שילם? קבל 5 טיפים כיצד להתמודד עם המצב:
1. כל עוד הלקוח נמצא איתך בקשר ועונה לך לטלפונים או להודעות, דאג לקבל ממנו אישור בכתב, שהוא מכיר בחוב.
עדיף כמובן לקבל מהלקוח צ'ק (אפילו דחוי) או שטר חוב (שהוא במעמד משפטי זהה לצ'ק) אבל בלית ברירה מספיק שתכתוב לו מה קורה עם החוב בסך כך וכך ושהוא יענה לך בקצרה שהוא מבטיח לשלם. אפשרות נוספת היא לנהל שיחה בעניין עם הלקוח ולהקליט אותה, זה חוקי לגמרי.
המטרה היא למנוע מצב, בו בעתיד הלקוח יכחיש את דבר קיומו של החוב ויכריח אותך לנהל משפט גם בעניין זה.
לעיתים, שווה לתת ללקוח ארכה נוספת לפרעון החוב, בתנאי שיחתום על מסמך בו הוא מודה בחוב, ובייחוד שטר חוב.
זכור, כי פניה להוצאה לפועל או לבית משפט, עשויה להביא לקרע ביחסים עם הלקוח, ולעיתים שווה להמתין מעט לקבלת התשלום בהסכמה.
2. במידה והלקוח שלך הינו חברה בע״מ ואין לך ערבות אישית מבעל המניות, נסה להתנות מתן ארכה נוספת לפירעון החוב, בחתימה על ערבות אישית לחוב.
במקרה שהחברה תקלע לקשיים, בעלי מניות רבים, יעדיפו קודם כל לשלם לספקים שיש להם ערבות אישית ובכל מקרה ערבות אישית נותנת לך עוד גורם ממנו תוכל לגבות בעתיד את החוב.
3. אם מדובר בחוב כספי גדול, כדאי להזמין דו״ח מידע עסקי על הלקוח או להזמין עליו חקירה כלכלית ולפי ממצאי הדו"ח להחליט עד כמה מסוכן להמשיך ולחכות לפרעון החוב ובאיזו דחיפות ועוצמה יש לפעול לגביית החוב.
4. אם יש לך קולגות בתחום שגם כן עובדים עם אותו לקוח, לא מזיק לברר איתם, מה ידוע להם על הלקוח וכמה כסף הוא חייב גם להם. תתפלא עד כמה הם ישמחו לשתף איתך פעולה בעניין הזה, אפילו אם ביום יום אתם מתחרים עסקיים.
ככל ויצטבר אצלך מידע, שהלקוח חייב סכומים משמעותיים לספקים רבים, תוכל לקבל החלטה מושכלת יותר, בדבר המשך צעדיך בעניינו.
5. אם נודע לך שהלקוח נקלע לקשיים – היוועץ מייד בעורך-דין מומחה לגבייה. יתכן ויש לך חלון הזדמנויות קצר להציל את החוב כלפיך ויש לנקוט בהליך הנכון ומייד.
זכור, כי גם לקוח טוב, נאמן וותיק, עשוי להיקלע לקשיים. כשיגיע הרגע בו על הלקוח לבחור אם לשלם משכנתא ולהאכיל את ילדיו או לפרוע לך את החוב, ברור במי יבחר. מניסיון, אנשים לא יהססו להתגרש פיקטיבית, להבריח דירות ולברוח מהארץ וכו'.
רוצה לקרוא עוד על שיטה לגביית חובות גדולים במהירות ? לחץ כאן