מדור · זכייה בפסקי דין← כל המאמרים

זכייה בפסקי דין

זכייה בפסק דין בסך כ- 75,000 לעובדת שפוטרה לאחר היריון ע"י רשת 'רנואר'

פסק דין של בית הדין לעבודה בתל-אביב, בפני השופטת לאה גליקסמן, קיבל בחלקו תביעת עובדת שפוטרה לאחר היריון על ידי רשת רנואר. הנתבעת חויבה לשלם כ-75,000 ש"ח, הכוללים פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים, חוק שוויון הזדמנויות, אובדן שכר, הפרשי פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, הלנת פיצויי פיטורים ושכ"ט עו"ד.

אלון לב, עו״ד
זכייה בפסק דין בסך כ- 75,000 ₪ לעובדת שפוטרה לאחר היריון ע"י רשת 'רנואר'

תשובה מהירה

תשובה מהירה

פסק דין של בית הדין לעבודה בתל-אביב, בפני השופטת לאה גליקסמן, קיבל בחלקו תביעת עובדת שפוטרה לאחר היריון על ידי רשת רנואר. הנתבעת חויבה לשלם כ-75,000 ש"ח, הכוללים פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים, חוק שוויון הזדמנויות, אובדן שכר, הפרשי פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, הלנת פיצויי פיטורים ושכ"ט עו"ד.

בית הדין לעבודה בתל-אביב, בפני השופטת לאה גליקסמן, קיבל בחלקו תביעת עובדת שפוטרה לאחר היריון על ידי רשת רנואר. הפיצוי הכולל הסתכם בכ-75,000 ש"ח וכלל: פיצוי של 35,000 ש"ח בגין הפרת חוק עבודת נשים (נזק לא ממוני), פיצוי של 15,000 ש"ח בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, הפסד שכר בתקופת האיסור על פיטורים בסך 10,573.5 ש"ח, הפרשי פיצויי פיטורים (2,846.3 ש"ח), הפרשי תמורת הודעה מוקדמת (716 ש"ח), פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 ש"ח.

פסק הדין מנתח את הדין בסוגיית זכויות נשים בהיריון ואחרי לידה.

התביעה התבררה בפני כב' השופטת לאה גליקסמן, מבית הדין לעבודה בתל-אביב.

להלן ציטוטים נבחרים מתוך פסק הדין :

"סוף דבר:

תביעתה של התובעת מתקבלת בחלקה ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת בתוך 30 יום מהמועד בו יומצא לה פסק הדין:

פיצוי על הפרת הוראות חוק עבודת נשים בגין נזק לא ממוני (הן במהלך תקופת ההיריון והן בפיטורים) בסך של 35,000 ₪. אם סכום זה לא ישולם בתוך 30 ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום עד למועד התשלום בפועל.

פיצוי על הפסד שכר בתקופה בה חל איסור לפטר את התובעת על פי סעיף 13א(ב)(1) לחוק עבודת נשים בסך של 10,573.5 ₪. לסכום זה יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5.6.2009 (מועד שובה לעבודה של התובעת בתום חופשת הלידה על פי חוק) עד למועד התשלום בפועל.

פיצוי על הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בסך של 15,000 ₪. אם סכום זה לא ישולם בתוך 30 ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום עד למועד התשלום בפועל.

הפרשי פיצויי פיטורים בסך של 2,846.3 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 31.8.2009 עד למועד התשלום בפועל.

הפרשי תמורת הודעה מוקדמת בסך של 716 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 31.8.2009 עד למועד התשלום בפועל.

פיצויי הלנת פיצויי פיטורים כמפורט בסעיף 62.1 לעיל.

הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪".

מתוך תחום העיסוק: ליטיגציה ובתי משפט

המידע במאמר זה הוא כללי ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לבדיקה פרטנית של נסיבות המקרה.

בקצרה

נקודות שחשוב לקחת מהמאמר

רשת רנואר חויבה לשלם כ-75,000 ש"ח לעובדת שפוטרה לאחר היריון

התביעה התבררה בבית הדין לעבודה בתל-אביב בפני השופטת לאה גליקסמן

הפיצוי כלל רכיבים בגין הפרת חוק עבודת נשים, חוק שוויון הזדמנויות, אובדן שכר, פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת והלנת פיצויי פיטורים

סעיף 13א(ב)(1) לחוק עבודת נשים אוסר פיטורים בתקופת ההיריון ולאחר הלידה

הנתבעת חויבה בשכ"ט עו"ד והוצאות בסך כולל של 10,000 ש"ח

אלון לב, עו״ד
אלון לב, עו״ד

על הכותב

אלון לב, עו״ד

מייסד המשרד, חבר לשכת עורכי הדין מאז 1999 ונוטריון מאז 2011. תחומי העיסוק: ליטיגציה אזרחית-מסחרית, מקרקעין, חוזים ובוררות - לצד שירותי נוטריון.

מתוך ניסיון של למעלה משני עשורים, אלון מצמיד את העבודה המשפטית למה שחשוב ללקוח בפועל, ומסביר מראש ובכנות את התמונה ואת הצעדים האפשריים.

לפרופיל המלא ולתחומי העיסוק ←

שאלות נפוצות

שאלות ותשובות

מידע כללי לקריאה מיידית, ולא ייעוץ משפטי קונקרטי. אם השאלה שלכם לא כאן - פשוט כתבו לנו.

במה עסק פסק הדין?

פסק הדין עסק בתביעתה של עובדת שפוטרה לאחר היריון על ידי רשת 'רנואר', אשר התבררה בבית הדין לעבודה בתל-אביב בפני כב' השופטת לאה גליקסמן. התביעה התקבלה בחלקה, והנתבעת חויבה לשלם לתובעת פיצויים בגין הפרת חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרד עורכי הדין אלון לב ושות׳.

מהו הסכום הכולל שנפסק לטובת התובעת?

הסכום הכולל שנפסק לטובת התובעת הוא כ-75,000 ש״ח, והוא כולל פיצויים בגין הפרת חוק עבודת נשים, הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, הפרשי פיצויי פיטורים, הפרשי תמורת הודעה מוקדמת ושכר טרחת עו״ד. הסכום המדויק מורכב ממרכיבים שונים כמפורט בפסק הדין. להרחבה וייעוץ פרטני ניתן לפנות למשרד.

אילו מרכיבי פיצוי נכללו בפסק הדין?

פסק הדין כלל מספר מרכיבים: פיצוי בסך 35,000 ש״ח על הפרת חוק עבודת נשים בגין נזק לא ממוני; פיצוי בסך 10,573.5 ש״ח בגין הפסד שכר בתקופת ההגנה מפיטורים לפי סעיף 13א(ב)(1); פיצוי בסך 15,000 ש״ח בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה; הפרשי פיצויי פיטורים בסך 2,846.3 ש״ח; והפרשי תמורת הודעה מוקדמת בסך 716 ש״ח. בנוסף נפסקו שכר טרחת עו״ד והוצאות בסך 10,000 ש״ח.

באיזה בסיס חוקי התבסס פסק הדין?

פסק הדין התבסס בין היתר על חוק עבודת נשים, ובפרט על סעיף 13א(ב)(1) האוסר פיטורים בתקופה מסוימת סביב ההיריון והלידה. כמו כן, נפסקו פיצויים בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. להרחבה אודות תחום עיסוק זה ניתן לפנות למשרד עורכי הדין אלון לב ושות׳.

תוך כמה זמן הייתה הנתבעת חייבת לשלם את הפיצויים?

על פי פסק הדין, הנתבעת חויבה לשלם את הפיצויים בתוך 30 יום מהמועד בו יומצא לה פסק הדין. במידה והסכום לא שולם במועד זה, נקבע כי הוא יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל. לבירור פרטני בנוגע למקרה דומה, ניתן לפנות למשרד.

לייעוץ ראשוני מיידי ללא התחייבות